BREAKING NEWS

Όλα θα σας τα πω.....και χωρίς τα γνωστά κεφαλαία μου.....
Έχουμε μια τραγική είδηση στην πόλη, η οποία ξεπερνάει οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο ή αστεϊσμό έχω ή έχουμε εκφράσει στις αναρτήσεις και στα σχόλια αυτού του ιστολογίου.

Ο Γιώργος Αποστολάκης, νυν Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας (ο Γυμναστής που έγραφα εγώ.....) και πρώτος σε ψήφους σε Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα στις χτεσινές εκλογές, απεβίωσε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, πριν από δύο ώρες περίπου, χάνοντας τον έλεγχο πιθανότατα προδομένος από την καρδιά του. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με άλλα δύο αυτοκίνητα και ήδη διενεργείται η προανάκριση από την Τροχαία. Σχετικά με την συνέχεια περί των εκλογικών, θα επανέλθω ψύχραιμος και με πληροφορίες από αύριο. Ως κ.Δήμαρχος οφείλω να προσπεράσω το γεγονός ότι πολιτικά εξέφρασα τη μεγαλύτερη απόσταση από το συνδυασμό και το όραμά του και εκφράζω εκ μέρους αυτού του παρεμβατικού ιστότοπου τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους συνοδοιπόρους του.

Την ίδια ώρα με το τραγικά απρόσμενο συμβάν, η Νέα Φιλαδέλφεια βίωνε άλλη μια δυσάρεστη κατάσταση .....διόλου απρόσμενη...., αν σκεφτεί κανείς την επαναληπτικότητά της σε διάφορες γωνιές του λεκανοπεδίου τελευταία..... Πορεία οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού με μοτοσικλέτες, γυρνώντας από το Περιστέρι μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, πέρασε "τυχαία" από τη γειτονιά μας και δίχως λόγο και αφορμή, έκανε γυαλιά καρφιά τη μπυραρία του προπονητή της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ Γιάννη Αρβανίτη, αλλά και το εκλογικό κέντρο του Χάρη Τομπούλογλου -που σε εμφανές σημείο είχε την .....ατυχία να υπόσχεται φαρδιά-πλατιά "γήπεδο στην ΑΕΚ"..... Η "μπάλα" πήρε και μερικά σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά και την ταμειακή μηχανή σουβλατζίδικου -θα σας γελάσω ποιο ήτανε...... Δεν άργησαν να καταφτάσουν τα παληκάρια μας οι Ενωσίτες, μην και αφήσουν την πρόκληση να πέσει χάμω...... Να μη σας κουράζω, έπεσε το ξύλο της αρκούδας - κυρίως προς Χαλκηδόνα πλευρά..... Στις αρχές της Δεκελείας είναι αραγμένες δύο κλούβες, ένας χαμός από ομάδα ΔΙΑΣ, ΜΑΤ με ασπίδες ανά χείρας, και κάμποσοι ασφαλίτες, ενώ η κυκλοφορία είναι ελεγχόμενη. Στα στενάκια βρήκα πεταμένα κράνη, μπουφάν, καπέλα και άλλα αντικείμενα......

Αύριο επανέρχομαι στο γνωστό μου ύφος για σχολιασμό και περισσότερη πληροφόρηση...... Καλή σας νύχτα καλλικρατεμένοι Φιλαδελφειωχαλκηδονιώτες μου.......

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

einai ontws tragiko meta apo toso agwna kai prospatheia kai enw proigisai na se prodidei i kardia sou kai na afineis pisw sou gynaika kai paidia monous. kai egw den sintasomoun kai den sintasomai me ton giwrgo apostolaki alla den nomizw oti exei simasia auto, eimaste oloi siglonismenoi... as einai elafry to xwma pou tha ton skepasei kai kalo tou taksidi....

oson afora ta alla themata ta opadika den nomizw oti tha allaksei i katastasi. 38 xronia filadelfiwtissa exoun dei polla ta matia mou kai nomizw oti tha doun polla akoma an den allaksei kati rizika.. giati ws gnwston to psari vrwmaei apo to kefali kai auto isxyei gia ola ta themata. o nowwn noeitw

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/11/blog-post_09.html

Αναρχοκομμούνι είπε...

Είμαι από αυτούς που επέλεξαν να είναι στην απέναντι όχθη. Κριτικός και επικριτικός στην διοίκησή του και στις πολιτικές του επιλογές.

Με ειλικρίνεια λέω πως δεν ήθελα να εκλεγεί δήμαρχος της Καλλικρατικής Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Όμως ο Γιώργος ήταν ένας από εμάς.
Χωρίς να προέρχεται από τζάκι, χωρίς να διαθέτει χρήμα, κατάφερε με την ευφυία του και τη μαγκιά του να πατήσει γερά στην τοπική κοινωνία και να δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος.

Χθες βράδυ, ομολογώ ότι δάκρυσα, σκεφτόμενος μάλιστα ότι μιλήσαμε το βράδυ της Κυριακής για αρκετή ώρα στο δημαρχείο της Φιλαδέλφειας και χθες το πρωί τηλεφωνικά.

Ο πρόωρος χαμός ενός ανθρώπου 46 ετών, είναι ένα λυπηρό γεγονός που ξεπερνάει οποιαδήποτε πολιτική αντίθεση.

Γιώργο καλό σου ταξίδι.
Εύχομαι στην μητέρα σου, την κόρη σου και την σύντροφό σου να βρουν την δύναμη να ξεπεράσουν (όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό) το σοκ της απώλειας.

κύριος Δήμαρχος είπε...

@ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙ

Είναι ΚΑΙΡΟΣ να ξεπεράσουμε το "οι νεκροί δεδικαίωνται" όταν αναφερόμαστε σε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και να είμαστε σε θέση να τις αποφορτίζουμε από τον έντονο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟ - ο οποίος ίσως για τις ώρες τούτες δικαιολογείται εν μέρει. Οι ΕΝΝΟΙΕΣ "τζάκι", "χρήμα", "ευφυία" και "μαγκιά" είναι πάντα ΣΧΕΤΙΚΕΣ όταν αναφερόμαστε σε ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ.....Δεν θα πω περισσότερα για την ώρα - το ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ καλύπτει προς το παρόν οποιαδήποτε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ και σε αυτο συμφωνούμε ΟΛΟΙ.

Ας έχουμε στο βάθος του μυαλού μας πως το "ένας από εμάς" πολλές φορές δεν είναι παρά ένα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ και δεν αποκαλύπτει την ΟΥΣΙΑ των πράξεων και της ιδιοσυγκρασίας κάποιου.....Αν το θέμα τίθεται ΤΑΞΙΚΑ, ο χαρακτηρισμός είναι εππλέον παραπλανητικός, αφού ΕΥΚΟΛΑ 'Η ΔΥΣΚΟΛΑ είναι δυνατόν κάποιος "από εμάς" να πάρει μεταγραφή για μια ΤΑΞΗ ή ΠΑΡΕΑ όπου δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ από εμάς......Θα επανέρθουμε όμως σε αυτές τις συζητήσεις.......

Αναρχοκομμούνι είπε...

Αγαπητέ μου κ. Δήμαρχε

επί της ουσίας δεν διαφωνώ μαζί σου και σε καμμία περίπτωση δεν είμαι θιασώτης του ...«ο αποθανών δεδικαίωται».

Ας μείνουμε σε αυτό που εύστοχα (κατά την ταπεινή μου γνώμη) λες:

«το ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ καλύπτει προς το παρόν οποιαδήποτε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ και σε αυτο συμφωνούμε ΟΛΟΙ».

Νίκο Κασίμη τώρα τι κάνουμε? είπε...

...Νίκο Κασίμη είχες να μιλήσεις χρόνια, μίλησες όμως και μας έπεισες να μαυρίσουμε τον πρώην σύντροφό σου και το κάναμε. Τώρα για γράψε μερικά επιχειρήματα, στο φύλλο που ετοιμάζει ο Ερτσος, ποιόν μας προτείνεις μεταξύ Γρατζελιά και Τομπούλογλου. Το έχουμε ανάγκη.

Απογοητευμένος Πασόκος είπε...

Θέλει και ρώτημα ρε παιδιά;
Είναι δυνατόν ποτέ να συνεισφέρει ο ΚΥΡΙΟΣ (με Κ όλα Κεφαλαία) Νίκος Κασσίμης στην επιστροφή Γρετζελιά;

Απογοητευμένος Πασόκος είπε...

Επειδή διαβάζω σε άλλο blog που αφορά τα δημοτικά της Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας ότι η «νέα προοπτική» ψάχνει για προσωπικότητα εκτός ψηφοδελτίου, κάνω την εξής πρόταση:

Η καλύτερη λύση είναι ο προ 25ετίας δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνα, Χρήστος Παπαδόπουλος της «εταιρείας δολοφόνων» για δύο λόγους:

1ον: Έχει εμπειρία διοίκησης μιάς πόλης

2ον: Γνωρίζει πάρα πολύ καλά πολλούς από τον συνδυασμό της «Νέας Προοπτικής». Πολλοί άλλωστε χαλκηδονιώτες υποψήφιοι (ας μην πούμε ονόματα, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν) ήταν αποδέκτες κληρονομιών.

Η λύση είναι ο Μπόβος είπε...

Η κοινή γνώμη πάντως λέει ότι μόνο ο Μπάμπης ο Μπόβος μπορεί να νικήσει τον Γρετζελιά, αυτό τοξέρει ο Χάρης και τρέμει σε μια τέτοια επιλογή. Άνετα ο Μπάμπης ψηφίζεται από αριστερά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η Λύση Είναι Ο Καλμαντής είπε...

@ Ο/Η λύση είναι ο Μπόβος

Θα μπορούσε να είναι αν ήμασταν πριν 15-20 χρόνια. Ο άνθρωπος είναι μιας κάποιας ηλικίας.

Θα ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες μέλος του Κόμματος της Ντόρας? είπε...

Φίλοι και οπαδοί ΝΔ & ΛΑΟΣ προσέξτε καλά, στις 21 Νοεμβρίου ο Χάρης θα πάει τις ψήφους σας στο νέο Κόμμα της ΝΤΟΡΑΣ

Τι ειπε ρε παιδια ο ανθρωπος είπε...

Με τι θα τις παει δεν μας ειπες...

Θα αλλαξει το ονομα στα ψηφοδελτια και θα τις παει κατευθειαν με την καλπη στις επομενες εκλογες?

Ανώνυμος είπε...

οχι φιλοι, δεν θα πανε στην Ντορα, ο Χαρης ειναι βασιλικος, θελει να μας φερει τον ΚΟΚΟ!!!!!

ΕΠΕΝΙΤΗΣ είπε...

Ο Γ. Παπαδοπουλος αποφυλακιστηκε?

Ανώνυμος είπε...

@επενιτης

Ναι πριν 1,5 χρόνο περίπου

ΕΠΕΝΙΤΗΣ είπε...

Σ'αυτον θα πανε οι ψηφοι του Χαρη!!!

κύριος Δήμαρχος είπε...

Καλέ ΕΠΕΝΙΤΗ φαντάσματα βλέπεις;;;;....ΧΡΗΣΤΟΣ λέγεται ο πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.....Είναι και το ΟΝΟΜΑ σου βέβαια που δίνει μια εξήγηση για το "Γ."¨που έβαλες (εκ παραδρομής;;;;...)

Αυτό με τον ΚΑΣΙΜΗ μήπως να μας το κάνεις πιο ΛΙΑΝΟ;;;;....Να το πιάσουμε όλοι....

Αναρχοκομμούνι είπε...

Σεβαστέ μου κ. Δήμαρχε

πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ως δελφίνος φέρεται και ο πρώην ιδιοκτήτης της «κάβας»; Βεβαίως μη λησμονούμε πως αγοράστηκε και πουλήθηκε νομίμως και ως γνωστόν ...«ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από τις πολιτικές παρωπίδες ειδικά στις δημοτικές εκλογές, τότε θα μπορέσουμε να δούμε την ουσία του πράγματος. Έχω την αίσθηση πως τα παραβάν των δημοτικών εκλογών είναι χρονομηχανές στις οποίες μπαίνουμε και αντί να πατάμε το κουμπί του μέλλοντος, επιλέγουμε (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί) το κουμπί του παρελθόντος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μιλάμε πάλι για Γρετζελιά και Μπόβο ως επιλογές, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με το «πρέπει να δικαιώσουμε τον Γιώργο Αποστολάκη» με το να ψηφίσουμε τον συνδυασμό του. Νομίζω πως οι επιλογές που υπάρχουν στα πρόσωπα, ουδεμία σχέση έχουν με τον αποθανόντα (σε ήθος και χαρακτήρα). Η επιλογή του Τομπούλογλου μπορεί να μην είναι η ιδανική, αλλά συνειδητοποιώ πως ποτέ οι εναλλακτικές δεν θα είναι ιδανικές. Φτάσαμε να βλέπουμε ως θετικό το ότι κάποιος δεν είναι δοκιμασμένος. Τι να κάνουμε; Έχουμε κι εμείς οι ψηφοφόροι τεράστιο μέρος ευθύνης. Όταν άνθρωποι σαν τον Γρετζελιά, τον Μπόβο, τον Μόσχο, τον Χωρινό, είναι για χρόνια στο προσκήνιο, σημαίνει πως ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι άνθρωποι με εμπάθειες, αντιπάθειες, εγωκεντρισμό και με την ματαιοδοξία τους να χτυπάει κόκκινο πρέπει να μένουν έξω από κάθε τι που αφορά το συλλογικό καλό.

Όπως το1990 οΜάλλιος φέρνειτον Γρατζελια είπε...

Με αφορμή τον Μάλλιο μετά 20 χρόνια λέτε να έχουμε Δήμαρχο Γρατζελιά. Η ιστορία είναι σαν αυτή του 1990.βοήθειά μας

Kai tora ti kanoume είπε...

Evita !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Μαρία Εύα Ντουάρτε ντε Περόν (7 Μαΐου 1919 - 26 Ιουλίου 1952) ήταν η δεύτερη σύζυγος του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Ντομίνγκο Περόν (1895-1974) και Πρώτη Κυρία της Αργεντινής από το 1946 μέχρι το θάνατο της το 1952. Συχνά την αναφέρουν απλά ως Εύα Περόν ή με το υποκοριστικό Εβίτα.
Γεννήθηκε εκτός γάμου στην αγροτική Αργεντινή το 1919 και σε ηλικία δεκαπέντε χρονών μετακόμισε στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπουένος Άιρες, όπου επεδίωξε να κάνει καριέρα ηθοποιού στο θέατρο, το ραδιόφωνο και το σινεμά. Γνώρισε τον συνταγματάρχη Χουάν Περόν το 1944 σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σαν Χουάν και παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο. Το 1946 ο Χουάν Περόν εξελέγη πρόεδρος της Αργεντινής. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι χρόνων η Εύα Περόν απέκτησε δύναμη στα φιλο-Περονικά εργατικά σωματεία, μιλώντας για τα εργατικά δικαιώματα. Επίσης, διηύθυνε τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ίδρυσε και διηύθυνε το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Εύα Περόν, πάλεψε για τα δικαιώματα των γυναικών στην Αργεντινή και ίδρυσε και διηύθυνε το πρώτο γυναικείο πολιτικό κόμμα μεγάλης κλίμακας της χώρας,το Γυναικείο Περονικό Κόμμα.
Το 1951, η Εύα Περόν αποδέχτηκε το χρίσμα των Περονικών για τη θέση του Αντιπροέδρου της Αργεντινής. Στον αγώνα αυτό έλαβε μεγάλη υποστήριξη από την πολιτική βάση των Περονικών, χαμηλόμισθους Αργεντινούς και μέλη της εργατικής τάξης γνωστών ως ντεσκαμισάντος, «χωρίς πουκάμισο». Εντούτοις, η αντιπολίτευση των στρατιωτικών και της υψηλής κοινωνίας σε συνδυασμό με την φθίνουσα υγεία της τελικά την ανάγκασαν να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Το 1952, λίγο πριν το θάνατό της από καρκίνο στην ηλικία των τριαντατριών ετών, η Εύα Περόν έλαβε από το Κογκρέσο της Αργεντινής τον επίσημο τίτλο του Πνευματικού Ηγέτη του Έθνους

Αναρχοκομμούνι είπε...

Κι όπως πολύ εύστοχα είπε κι ένας σύντροφος: "Η χήρα του Μάο".