Θαύμα, θαύμα!

Πριν από μερικές μέρες, έκανα την πρώτη μου εμφάνιση σ' αυτό το blog, γράφοντας για τις ελλείψεις των ιστοσελίδων των υποψήφιων δημάρχων. Ελλείψεις που δεν είχαν να κάνουν, ούτε με βιογραφικά, ούτε με κείμενα γενικού περιεχομένου, ούτε με φωτογραφίες των προεκλογικών τους συγκεντρώσεων.
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, οι δύο από τους 3 βασικούς διεκδικητές του θρόνου της δημαρχίας δεν είχαν συμπεριλάβει στις ιστοσελίδες τους το πρόγραμμα!!! Δηλαδή ότι ουσιαστικότερο έχει να δείξει ο κάθε συνδυασμός! Γιατί καλές οι φωτογραφίες και οι φράσεις επιπέδου δημοτικού(σχολείου, όχι συμβούλου) "θα κάνω καλύτερη την πόλη μας", αλλά η απουσία του προγράμματος, είτε από αμέλεια, είτε εσκεμμένα, είναι θέμα που χρήζει προσοχής.

Εκτός λοιπόν από τον Μάλλιο (που έχει το πρόγραμμα, αλλά όχι σε εμφανές σημείο),τον Τομπούλογλου(που το έχει κανονικά, αν και η ύπαρξη της προσωπικής του ιστοσελίδας μπερδεύει εύκολα τους χρήστες) και τον Βαλασσά που δυστυχώς δεν έχει καμία επαφή με το διαδίκτυο, οι κύριοι ΚΟΝΤΟΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ δεν είχαν αναρτήσει το πρόγραμμα του συνδυασμού τους. Μα όλα αυτά μέχρι χτες!
Από σήμερα, 2 Νοεμβρίου (5 μέρες πριν τις εκλογές δηλαδή) βρέθηκαν όλοι δια μαγείας με το πρόγραμμα στη θέση του και όλα τα λινκς να δουλεύουν!
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν ήδη δρομολογημένες οι αλλαγές ή αν μετά το ποστ της Παρασκευής προσπάθησαν ν' ανασκευάσουν τις εντυπώσεις, και στις δυο περιπτώσεις όμως η στάση τους είναι ενδεικτική των προθέσεών και των ικανοτήτων τους. Διότι στην πρώτη περίπτωση φαίνεται ο λάθος σχεδιασμός και οι λάθος προτεραιότητες, φροντίζοντας οι ιστοσελίδες τους να φαίνονται γεμάτες και πλούσιες, αφήνοντας για την τελευταία στιγμή την ουσία, ενώ στη δεύτερη, μοιάζει με εσκεμμένη πρόθεση να 'απαλλάξουν' τους ψηφοφόρους από το βάρος να κρίνουν με βάσει το πρόγραμμα και να τους σπρώξουν να ψηφίσουν με γνώμονα την κομματική τους συμπάθεια(η οποία παίζει βέβαια κάποιο ρόλο για την κατανόηση κάποιων γενικών κατευθύνσεων της πολιτικής του κάθε συνδυασμού, σε καμία περίπτωση όμως δε μπορεί ν' αποτελέσει κριτήριο ικανότητας, ήθους και αποτελεσματικότητας των υποψηφίων για τοπικά θέματα).
Θα μου πεις εσύ τώρα καλέ μου ψηφοφόρε, που συμπαθείς κάποιον από τους δυο, "είναι τόσο σημαντικό που το έβαλε τελευταία στιγμή;". " Δε σου φτάνουν 5 μέρες για να τα διαβάσεις και να κρίνεις;". Φυσικά και μου φτάνουν. Μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Αλλά εκτός του ότι αν δεν έγραφα το προηγούμενο κείμενο, δεν θα ξαναέμπαινα στις ιστοσελίδες τους(δεν έχω κανένα λόγο σαν δημότης να μπαίνω καθημερινά για να ελέγχω τις αλλαγές που έχουν κάνει), το σημαντικότερο είναι(και θα στο πω για ακόμα μια φορά), το πόσο ανάλαφρα αντιμετωπίζουν κάποια θέματα. Κι αυτή ακριβώς η ελαφρότητα είναι που με προβληματίζει.


Προγράμματα:

http://www.nea-prooptikh.gr/Programma.asp
http://www.oramapolis.gr/id=4_program.html
http://www.kalimeraomorfipoli.gr/articles/2010-10-15-17-47-02.html
http://dynamipoliton.files.wordpress.com/2010/10/4selido.pdf

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναφορικά με την ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ εάν θέλετε να διαβάσετε τις προγραμματικές θέσεις καλύτερα θα ήταν να δείτε το αναλυτικότερο κείμενο με τίτλο ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
http://dynamipoliton.wordpress.com/2010/10/30/%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%83/

Σκουπιδιάρης είπε...

Πράγματι. Το αναλυτικό πρόγραμμα Μάλλιου βρίσκεται εδώ και αναρτήθηκε το Σάββατο 30/10.
Γιατί όμως και ο Μάλλιος τόσο αργά;(αν και τουλάχιστον είχε δημοσιεύσει σχετικά νωρίς το τετρασέλιδο)

κύριος Δήμαρχος είπε...

Καλέ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ μου γιατί σε ανησυχούν ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;; Έτσι κι αλλιώς το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ τους αφορά το τελευταίο ΕΞΑΜΗΝΟ πριν τις επόμενες ΕΚΛΟΓΕΣ.....Τότες γίνοται τα ΕΡΓΑ και οι ΥΠΟΔΟΜΕΣ... Ο δε ΓΥΝΑΙΚΟΓΙΑΤΡΟΣ και ο καλός μου ο ΒΕΡΓΗΣ, βγάλουν δεν βγάλουν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ξέρουν από που θα έρθουν οι ΣΤΑΥΡΟΙ, γι'αυτό δεν αγχώνονται.....Ο ΧΑΡΗΣ τα υποσχέθηκε ΟΛΑ ώστε να πέσει σε κάποια μέσα.....SO???

AEK μια ζωή! είπε...

Έλα μωρέ, έχουν μείνει όλοι τους στο πολιτικό μοντέλο του Μαυρογιαλούρου, με κομματάρχες, άφθονο χαρτί στο δρόμους(άλλο τόσο "χαρτί" κάτω απ' το τραπέζι) και πολλά ΘΑ.
Και γήπεδο θα σας κάνουμε, και γεφύρια θα σας χτίσουμε και θάλασσα θα σας φέρουμε αν γουστάρετε.