Το λόγο έχει ο Δημοτικός Σύμβουλος...

Φίλες και φίλοι Νεοφιλαδελφειώτες και Νεοχαλκηδονιώτες, αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου. Εύλογα βέβαια θα αναρωτιέστε ποιος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος, τη στιγμή που ήδη έχει παρατηρηθεί μια ανησυχία για το ποιος βρίσκεται πίσω από την υπογραφή "κύριος Δήμαρχος"...
Εδώ καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάτι:
Σίγουρα η ανωνυμία (και δη στα μπλογκς) έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στη χώρα μας ως βασικό εργαλείο για να βρουν γόνιμο έδαφος κάθε λογής συκοφαντίες (ακόμα και υποθέσεις εκβιασμού) και αναληθείς πληροφορίες και ειδήσεις -με πολλαπλά κίνητρα μάλιστα. Αρκεί εδώ η αναφορά του ξακουστού "μπλογκ" Τρωκτικό και η γνωστή κατάληξή του...



Σίγουρα όμως, δεν είναι αυτό το μόνο κίνητρο που ωθεί κάποιον διαχειριστή ή συγγραφέα ενός μπλογκ να υπογράφει χρησιμοποιώντας την ανωνυμία -ή για να γίνω πιο ακριβείς: την ψευδωνυμία. Ένα από τα ευγενή -και ουχί σκοτεινά- κίνητρα που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει σε μια περίπτωση σαν κι αυτή, είναι η πρόθεση του υπογράφοντος να "κρύψει" τα εγκόσμια χαρακτηριστικά του πίσω από μια ψευδεπίγραφη περσόνα, προτρέποντας τον αναγνώστη να ασχοληθεί και να εμβαθύνει μόνο στην ουσία όσων διαβάζει -αποφορτισμένος από το ενδεχόμενο gossip που οι πληροφορίες για τον γράφοντα μπορεί να ενισχύουν.

Γράφοντας για πρώτη φορά στο ιστολόγιο αυτό και γνωρίζοντας πολύ καλά τον ψευδεπίγραφο "κ.Δήμαρχο" που με προσκάλεσε να συμμετέχω και του λόγου μου με το όποιο τάλαντο φέρει η πένα μου, μπορώ να βεβαιώσω ότι κάθε άλλο παρά σκοτεινοί είναι οι σκοποί της δραστηριότητας αυτού του μπλογκ. Διαβάζοντας κάποια σχόλια στις αναρτήσεις εδώ, δημιουργείται ίσως η εντύπωση πως η εμφάνιση του "Πειράματος της Νέας Φιλαδέλφειας" ήταν όψιμη και με αξιώσεις που συνάδουν της προεκλογικής περιόδου... Πόσο λάθος ανάγνωση. Ή καλύτερα: πόσο παλιομοδίτικα πολιτική... Μόνο υποψήφιος -και δη καραβανάς υποψήφιος, χρόνια στο κουρμπέτι- θα μπορούσε να την κάνει.

Ας συστηθούμε όμως... Χωρίς ονόματα, αλλά ...μεγαλώνοντας την ανωνυμία -ή την ψευδωνυμία- συνειδητά και έχοντας ισχυρό αιτιολογικό, αφού η επωνυμία σε παρόμοιες περιπτώσεις επιζητείται μόνο για αντεγκλήσεις που εύκολα μπορούν να πάρουν διαφορετικό χαρακτήρα και να οδηγήσουν (φευ!) στην προσωπική διένεξη. Κάτω από την υπογραφή του Δημοτικού Συμβούλου δεν θα είμαι ο μόνος που θα αναρτά κάποια παρέμβαση, αλλά διαφορετικοί πολίτες της Ν.Φιλαδέλφειας και Ν.Χαλκηδόνας στους οποίους ο "κ.Δήμαρχος" έχει απευθύνει πρόσκληση να συνδράμουν δημιουργικά στο Πείραμα... Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με δική του μικρή επιχείρηση στη Νέα Χαλκηδόνα και -αντίθετα με πραγματικούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που διαφημίζουν το κατάστημα ή την επιχείρησή τους- δεν θα ήθελα η αποκάλυψη του ονόματός μου να διαφημίσει ή ακόμα και να βλάψει τη δική μου επιχείρηση -και ακόμα περισσότερο εμένα τον ίδιο, εφ'όσον δεν αξιώνομαι κάτι παραπάνω όσον αφορά θέση ή άλλο δημόσιο αξίωμα. Οι παρεμβάσεις των "δημοτικών συμβούλων" μέσα από αυτό το βήμα γίνονται για να διαβάζονται και να παράγουν σκέψη και σκέψεις, διάλογο και ανταλλαγή και -γιατί όχι;- εξελίξεις. Τα καφενεδίστικα trivia σχετικά με την ταυτότητα του κάθε υπογράφοντος μας πάνε έξω και μακριά από την κουβέντα και μας εμποδίζουν να την κρατήσουμε μέσα στα πλαίσια που η διαλεκτική και μόνο ορίζει.

Οι δικές μου παρεμβάσεις θα υπογράφονται με το συμπληρωματικό ψευδώνυμο "Αννίβας ο Χαλκηδόνιος" ή πιο απλά "Αννίβας"..., προκειμένου να ξεχωρίζει κάπως στο μυαλό του αναγνώστη το στίγμα κάθε "δημοτικού συμβούλου" που δημοσιεύει το κείμενό του. Θα επανέλθω αύριο με την πρώτη ανάρτηση περί των δημοτικών πεπραγμένων (του ενιαίου πλέον Δήμου...), επιχειρώντας μια ανάγνωση στο προεκλογικό status έτσι όπως διαμορφώνεται λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, καθώς και στις πολιτικές προεκτάσεις που αφορούν τη διαδρομή μέχρι εδώ -το πριν- αλλά και το μετά, την επόμενη μέρα για το νέο μεγάλο -ελέω Καλλικράτη- Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Αννίβας ο Χαλκηδόνιος

4 σχόλια:

Σκουπιδιάρης είπε...

Καλώς ήρθατε αγαπητέ Αννίβα!
Πόσο καλά τα λες περί ανωνυμίας! Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν 'σκοτεινά' κίνητρα, αποτελεί όχημα για να ακουστούν φωνές και απόψεις που διαφορετικά θα έμεναν για πάντα στην αφάνεια.
Τόσα χρόνια με τις εφημερίδες τους και τη στρατευμένη/πληρωμένη δημοσιογραφία, μας έλεγαν μόνο αυτά αυτά που ήθελαν ν' ακούσουμε, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα κριτικής. Ήρθε η σειρά μας πλέον να μιλήσουμε, χωρίς το φόβο προσωπικών απειλών και λοιπών μεθόδων που τόσο καλά ξέρουν να χειρίζονται και απαλλαγμένοι από το βάρος της προκατάληψης που, θέλοντας και μη, σχηματίζεται γύρω από κάθε επώνυμο πολίτη.

o enimeromenos είπε...

Όταν ο Χ. Τομπούλογλου λέει σε δημοσιεύσεις του ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για το γήπεδο της ΑΕΚ “...με σεβασμό στο Άλσος και τον οικιστικό ιστό της πόλης” χωρίς να αναφέρει τους πολεοδομικούς κανόνες και την συνταγματική νομιμότητα μήπως πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον της πόλης. Ας μας δώσουν διευκρινήσεις.

κύριος Δήμαρχος είπε...

Θα τα γράψω από την ΚΑΛΗ και από την ΑΝΑΠΟΔΗ για το καημένο το ΑΕΚΑΚΙ μας και το ΣΠΙΤΙ του.......Διάβασε όμως λίγα που έγραψα σχετικά με αυτό στον ΧΑΡΗ:
http://dekeleias.blogspot.com/2010/10/blog-post_25.html

και κάπως πιο αναλυτικά στον ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟ:
http://dekeleias.blogspot.com/2010/10/blog-post_25.html

Θα τα γράψω φυσικά και στον άλλο της ΛΑΪΚΙΖΟΥΣΑΣ, τον ΓΥΜΝΑΣΤΗ κολλητό του ΠΑΝΤΕΛΑΡΑ.......

Θα τα γράψω και συνολικά με ΟΛΟ το ιστορικό......τις βλέψεις......τα κομμάτια της πίτας.....τις προτάσεις......τους λαϊκισμούς κι την ατολμία όλων......

Μπορεί να τον έχω για ΜΙΣΤΕΡ ΤΙΠΟΤΑ τον ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ, αλλά ευτυχώς έδειξε ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ η τότε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και γλιτώσαμε τα χειρότερα......

κύριος Δήμαρχος είπε...

Πες τα καλέ μου ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ, γιατί γεμίσαμε περίεργους που θέλουν να βλέπουν τις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ μας, θυμίζοντάς μας άλλα........Τους βλέπω όταν γράφουμε κάτι πέρα από ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ και ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙΑ πως κάνουν ότι δεν διαβάζουν και δεν τους ενδιαφέρει......Λογικό αφού ποτέ δεν τους ενδιέφερε η ΟΥΣΙΑ και η ΚΡΙΤΙΚΗ επί της ΟΥΣΙΑΣ......ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ με ESPRESSO και TROKTIKO, έτσι μάθανε να διαβάζουν τα πράγματα και να βλέπουν παντού ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ.......