ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;;

Στροφή προς τα ακροδεξιά ο κ.Τομπούλογλου: σαν να μην είχαμε αρκετή αστυνομία και ομάδες ΔΙΑΣ να πηγαινοέρχονται τη Δεκελείας χωρίς λόγο και αιτία, σαν να αντιμετώπιζε η Φιλαδέλφεια μείζον θέμα εγκληματικότητας και βίας, σαν να υπάρχει στα ξαφνικά θέμα ασφάλειας του πολίτη Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, ο υποψήφιος της συντήρησης κ.Χάρης Τομπούλογλου και ο εκλογικός συνδυασμός Καλημέρα Όμορφη Πόλη υπόσχονται μέσω των προεκλογικών φυλλαδίων τους: ακόμα περισσότερη αστυνόμευση. Μέσα στον απόλυτο ψηφοθηρικό λαϊκισμό του όμως, ο κ.Τομπούλογλου υποκύπτει και σε συνταγματικές αυθαιρεσίες, χρησιμοποιώντας μάλιστα τους ίδιους κώδικες με τους οποίους ο Χρυσοχοϊδης ευαγγελιζόταν την Προστασία του Πολίτη.

Διαβάζουμε στο προεκλογικό φυλλάδιο:


"Δεσμευόμαστε ότι με την οργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας να κάνουμε τον Πολίτη να νιώσει ασφαλής στη πόλη του. Βασική προτεραιότητα είναι η συγκρότηση Επιχειρησιακού Κέντρου για την πρόληψη της εγκληματικότητας και τη χάραξη πολιτικών ασφάλειας του πολίτη, με τη συνεργασία όλων των Αρχών".

Εμείς αναρωτιόμαστε:

- Πότε απέκτησε συνταγματική δικαιοδοσία η Δημοτική Αστυνομία για θέματα ασφάλειας του Πολίτη;
- Πως μπορεί ο κ.Τομπούλογλου να υπόσχεται λύσεις πέρα από τους συντεταγμένους θεσμούς;
- Γνωρίζουν οι δημότες πως γίνονται οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία -που καμμία σχέση δεν έχουν με τα κριτήρια υποψηφίων για το Αστυνομικό Σώμα;
- Γνωρίζουν οι δημότες ότι οι αρμοδιότητες του "σώματος" της Δημοτικής Αστυνομίας -που δεν είναι κανονική αστυνομία- σταματούν στις κλήσεις των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων και τις αυθαιρεσίες καταπάτησης δημοσίων χώρων -από ιδιοκτήτες μαγαζιών κλπ.- και σε καμμία περίπτωση δεν έχουν δικαιοδοσία σε πράξεις του ποινικού δικαίου;
- Πότε προέκυψε πρόβλημα ασφάλειας στις πόλεις της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας;
- Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την εγκληματικότητα και τη βία στις γειτονιές μας -και τα οποία να δικαιολογούν την ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης; Προς τι ο λαϊκισμός και οι υποσχέσεις για "οργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας";
- Μήπως η ολοένα αυξανόμενη αστυνόμευση και οι περιπολίες στην περιοχή μας έχουν άλλο στόχο και κίνητρα;
- Τι ρόλο θα επιτελεί το Επιχειρησιακό Κέντρο "για την πρόληψη της εγκληματικότητας και τη χάραξη πολιτικών ασφάλειας του πολίτη"; Κάπου τα έχουμε ξανακούσει αυτά και δυστυχώς κάπου τα έχουμε ξαναδεί.

Ας γίνουμε όλοι ρουφιάνοι κύριε υποψήφιε δήμαρχε αφού είναι τόσο επιτακτική η "συνεργασία όλων των Αρχών". Αλήθεια τι είδους γειτονιά φαντάζεστε; Την Αθήνα του Κακλαμάνη ή μήπως τα ατιμώρητα πογκρόμ του Άγιου Παντελεήμονα; Θα εκτιμούσαμε μια ευθεία και ουσιαστική απάντηση, μακριά από εντυπωσιοθηρικές μεγαλοστομίες και υποσχέσεις.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΩς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ..
ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ 10-20 ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ

τα παλιόπαιδα της πλατείας είπε...

Ο Ειρηναίος Αρβανίτης (Πρόεδρος Νεολαίας ΛΑΟΣ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας) σε αυτό το κείμενό που δημοσιεύει στο blog του καταλήγει στο σύνθημα "ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ & ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ…"
Τα links πιο δίπλα στη σελίδα του που ανακατευθύνουν σε δημοκρατικά ευαίσθητες ιστοσελίδες όπως ο Στόχος, o Karatheodoris και το Greek Alert, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Από τι βρωμίζουν οι πλατείες; Από τι πρέπει να καθαριστούν; Τα αναφέρει ένα-ένα:
"H καθαριότητα, η ανεργία, τα οικονομικά προβλήματα πολιτών και δήμου, η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, η ασφάλεια των μαθητών μας στα σχολεία, σε πολλά από τα οποία προσπαθούν να κάνουν κουμάντο οι «συμμορίες»…, η κατάληψη από γνωστούς-αγνώστους δημοτικής περιουσίας, είναι μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν και χρήζουν άμεσης και δυναμικής απάντησης. Για κάποιους, μερικά από τα παραπάνω μπορεί να φανούν μακρινά για την πόλη μας, ίσως και να έχουν δίκιο, όμως για μένα καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν…"

Οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα είναι δικές μας. Πραγματικά είναι να ανησυχούν οι δημοκρατικοί πολίτες διαβάζοντας αυτά τα εθνοκαθαρτικά μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά διαγγέλματα. Εμείς βέβαια όχι, αφού μαθημένα τα βουνά στα χιόνια και γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό δεν είναι κάποια ακραία έκφανση του συστήματος, αλλά είναι το ίδιο το σύστημα. Ο Αρβανίτης και οι θέσεις του ΛΑΟΣ δεν κατεβαίνουν αυτόνομες ή ξέμπαρκες στο δημοτικό παιχνίδι. Αντίθετα, προτείνονται με κάθε πολιτική προσχηματική ευπρέπεια στον "ανεξάρτητο" συνδυασμό του κ.Τομπούλογλου - ο οποίος υπόσχεται παράλληλα και περισσότερη αστυνομία. Μήπως είναι καιρός να θυμηθούν ότι η Φιλαδέλφεια και η Χαλκηδόνα δημιουργήθηκαν από μετανάστες χωρίς χαρτιά και πράσινη κάρτα? Μήπως δεν γνωρίζουν ότι η υποδοχή τους από τους "γηγενείς" Αθηναίους έγινε με τους χαρακτηρισμούς "τουρκόσποροι"?

Να το πούμε οργισμένα όπως το έγραψαν και κάποιοι φίλοι:
"ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ - ΑΠ'ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ...?"

Yannis Zabetakis είπε...

γιάφκα?
fuck ya!!!

πείτε στον Ρένο ...να πάει Ρέμο και να αφήσει τις καθαριότητες!

στη Νέα Φιλαδέλφεια...δεν είμαστε Γ'Ράιχ !

και το δικό μου σχόλιο για την ακροδεξιά στροφή του Χάρη...
http://environmentfood.blogspot.com/2010/10/blog-post_21.html

Υ.Γ. καλή δύναμη παιδιά! έχουμε να ακούσουμε/δούμε πολλές λαλακίες μέχρι τις 14.11...

Yannis Zabetakis είπε...

η δική σας ανάρτηση ήταν η έμπνευση για αυτήν...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/10/fuck-ya.html

κύριος Δήμαρχος είπε...

O DIRTY ΧΑΡΗΣ έχει φαγωθεί να καθαρίσει τους κάδους και ο ΡΕΝΟΣ τις πλατείες.... Ευτυχώς που υπάρχουν οι βροχές που πλένουν μόνες τους δρόμους και κάδους, αλλά όχι και τα μυαλά των ανθρώπων.....

Ο ΡΕΝΟΣ ψαχουλεύει ψηφαλάκια από τους ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας με λόγο φοβικό και σύνδρομα άριας καταγωγής. Μάλλον να τον φοβούνται οι ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ παρά να τον ψηφίσουν....

Yannis Zabetakis είπε...

κύριε Δήμαρχε,

λέτε να κινδυνεύει και η γυναίκα μου που δεν είναι Ελληνίδα?

κύριος Δήμαρχος είπε...

Νομίζω πως ο ΡΕΝΟΣ και ο ΛΑΟΣ του έχουν πρόβλημα με συγκεκριμένες εθνικότητες. Είναι η γυναίκα σας Ιρανή ή Μπαγκλαντεσιανή ή Αφγανή ή

Κατά τ'άλλα κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ. Γιατί ξέρετε αγαπητέ πως όταν βγει ο πέλεκυς δύσκολα θα ξαναμπεί στο θηκάρι του. Άμα αρχίσει να παίρνει κεφάλια, δεν θα κολλήσει στο χρώμα τους....... Θα'πρεπε ίσως να τον ρωτήσουμε πότε θα είναι ευχαριστημένος με την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.... Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΜΟΝΑΣ δείχνει το δρόμο. Δεν αποκλείονται μόνο οι μετανάστες στα ΠΟΓΚΡΟΜ του ΑΙΣΧΟΥΣ. Γι'αυτό σας λέω πως δεν κινδυνεύει η αλλοδαπή σύζυγός σας. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!.........

Σοφρόνησ είπε...

Ντροπή και αίσχος!!Είναι ιστορική προσβολή για μια πόλη που χτίστηκε από πρόσφυγες βιαίως ξεριζομένους και κηνυγημένους σε δυο πατρίδες.Είναι η τελευταία πόλη που θα περίμενε κάποιος να δει φαινώμενα σαν του άγιου Παντελεήμονα..Ακόμα και εδώ ξεχάσανε,εδώ στα προσφυγικά τα σπίτια.

Ανώνυμος είπε...

Πηγαιο και αστειρευτο χιουμορ ο Ζαμπετακης (Ρενος-Ρεμος)

Ουτε ο Σεφερλης δεν θα το σκεφτοτανε αυτο

Αντι για το Δελφιναριο στο Αττικο Παρκο, μηπως πηγε στο Δελφιναριο στο Φάληρο?

Yannis Zabetakis είπε...

Ανώνυμε, 60άρης πρέπει να είσαι για να θυμάσαι το δελφινάριο του Φαλήρου...και τον Σεφερλή!

Πάω και Φάληρο! ΝΑΙ! Στο Γ.Καραϊσκάκης :)

οεο

Ανώνυμος είπε...

Πωπωωωω! μπραβο, βλεπω εχεις κι αλλες εποικοδομητικες ασχολιες εκτος απο τον αντικειμενικο πολιτικο σχολιασμο

Ξεραμε οτι αδικεισαι και επρεπε να εισαι τουλαχιστον δημαρχος, αλλα δεν ξεραμε οτι εχεις κι αλλα αναξιοποιητα ταλεντα, εισαι χιουμοριστας, εισαι και γαυρος. Η μανα σου θα ειναι περηφανη!

αντικείμενος είπε...

Μόλις φτιάξει τη Δημοτική Αστυνομία ο Τομπούλογλου θα είχε νόημα να μας πει πόσο θα κοστίσουν και οι στολές των αστυνόμων. Στους περισσότερους δήμους(καλά, δεν μιλάμε για αυτόν του Νικήτα) κοστλογούνται γύρω στα 4.000 ανά αστυνομικό (!)-χειμερινή και θερινή στολή.Σ'ένα φυλλάδιο για τα πεπραγμένα του Χαραλάμπους στο Δήμο Νέας Ιωνίας έγραφε πως η χειμερινή μόνο είχε κοστολογηθεί πάνω από 3.000 ευρώ!!!Και όλοι ξέρουμε πως ούτε από μετάξι είναι οι στολές,αλλά ούτε και αλεξίσφαιρες.Αυτά είναι μόνο παραδείγματα.Γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με τη Δημοτική Αστυνομία συνήθως είναι λαμογιές,μίζες και ρουσφέτια.ΜΑς κοστίζουν πολύ ακριβά οι δημοτομπάτσοι και δουλειά δεν κάνουν κιόλας.Αλλά ο Τομπούλογλου υπόσχεται.