ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ!

Να'μαστε κι εμείς εδώ, τα παλιόπαιδα της πλατείας!!! Ποιας πλατείας??? Να πούμε της Πλατείας Πατριάρχου -αφού εδώ μένουμε- αλλά και κάθε πλατείας -αφού του δρόμου είμαστε και στο δρόμο θα είμαστε πάντα. Παίρνουμε το ΟΚ από τον κύριο Δήμαρχο για να τα πούμε κι εμείς εδώ ίσως πιο δυναμικά, πιο οργισμένα, πιο πολιτικά, χωρίς πολλά κουτσομπολιά και παρασκήνιο. Άλλωστε δεν τα ξέρουμε εμείς αυτά. Εμείς θέλουμε να στείλουμε μήνυμα πολιτικής ουσίας που σίγουρα αφορά τους όρους διαβίωσής μας, τη γειτονιά μας, τους δημόσιους χώρους, την αυτοδιαχείριση και τους ελεύθερους πυρήνες έκφρασης. Παρακάμπτουμε τη γραφειοκρατία και τα "πρέπει" -είτε είναι προεκλογικά είτε διαχειριστικά- μπροστά σε αυτά που προτάσσει η δημιουργικότητα και η ελεύθερη βούληση. Δεν μπορούμε -όπως οι περισσότεροι από εσάς- να έχουμε την οπτική της αστικής νομοθεσίας, όσο αυτή μας στερεί το δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση των επιλογών μας και πολιορκεί κάθε κίνησή μας που αναζητά χώρους έκφρασης και συλλογικής πράξης.

Καλώς ίσως καταλάβατε οι πιο υποψιασμένοι πως το βασικό μας θέμα σχετικά με τα εν δήμω, είναι o αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Στρούγκα -ο οποίος έχει υποστεί μέχρι τώρα διώξεις από τη δημοτική αρχή και τις δυνάμεις καταστολής. Την ίδια ώρα που οι ασφαλίτες, οι ομάδες ΔΙΑΣ και οι άλλοι χαφιέδες περιτριγυρίζουν αυτό τον ελεύθερο χώρο έκφρασης και πολιτισμού, εμείς θα θέλαμε να δούμε κι άλλες αντίστοιχες κινήσεις που μπορούν να στεγαστούν στους τόσους εγκαταλειμμένους χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Θα θέλαμε επίσης να έχουμε -ως δημότες- τη δέσμευση όλων των υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων ότι οι δυνάμεις καταστολής δεν θα ξαναπειράξουν -μετά από δική τους εντολή- τη Στρούγκα ή άλλο χώρο ελεύθερης έκφρασης. Θέλουμε -αντίθετα- τη δέσμευσή τους ότι θα ενθαρρύνουν άλλες τέτοιες κινήσεις και θα παρέχουν τα αυτονόητα χωρίς έλεγχο και χαφιεδιλίκι, το οποίο το μόνο που καταφέρνει είναι να διαιρεί τους πολίτες, να χωρίζει τους ανθρώπους. Ευχόμαστε πως η προσωρινή παύση της κατασταλτικής παρενόχλησης της Στρούγκας τον τελευταίο καιρό να μην είναι απλά προεκλογικό πυροτέχνημα.

Για τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα εγκαταλειμμένα κτίρια της πόλης μας θα επανέρθουμε.

5 σχόλια:

ανώνυμος για πάντα είπε...

Παλιόπαιδα μην περιμένετε από αυτούς δεσμεύσεις και στήρηξη. Αυτοί τους μπάτσους θα φέρνουν μια ζωή - τέτοιοι είναι σκυλιά της εξουσίας.Ασχολιθείτε με τα δημιουργικά και αφήστε τους να κάνουν τα παιχνίδια τους. Το ξέρετε πως η Φιλαδέλφια είναι μαζί σας.

κύριος Δήμαρχος είπε...

Μια χαρά τα λένε τα χρυσά μου..... Ήθελα να δω αν θα έλεγε τίποτα ο ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟΣ.....

ΚΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ θα ήθελα πολύ να δω τι θα κάνει......

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μαζί σας! Χώστε τα τους!! Πείτε τα με οργή πείτε τα ευθεία. Γεμίσαμε καθωσπρέπειες και υποκρισία πια.

Ανώνυμος είπε...

παιδια της στρουγκας μην κοιτατε που χανομαστε στα προσωπικα και οικογενειακα μας προβληματα ο καθενας. στο βουρκο μας... ειναι δυσκολοι οι καιροι και συχνα ερημωνουν οι τοποι μας...
αν ομως διανοηθει ο οποιοσδηποτε δημαρχος-υποψηφιος δημαρχος-δημοτικος συμβουλος-αστυνομια να σας σταματησουν απο την πολιτικη και πολιτιστικη δουλεια σας, μαυρο φιδι που τους εφαγε. θα μας δουν οπως δεν μας ξαναειδαν ποτε. μη μας πειραζετε τα παιδια μας, μη μας πειραζετε την ελπιδα!

τα παλιόπαιδα της πλατείας είπε...

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε τα "παιδιά της Στρούγκας" και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούμε την Συνέλευση του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου. Είμαστε -όπως κι εσείς- αλληλέγγυοι στην ελπιδοφόρα κίνηση αυτής της κατάληψης και πάντα έτοιμοι να την υπερασπιστούμε ως χώρο πολιτισμού και αναπνοής, ανάμεσα στα τόσα οράματα πόλης που μας κάνουν να ασφυκτιούμε. Είναι δεδομένο ότι οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή, καθ'ότι από την επόμενη των εκλογών θα φανούν οι πραγματικές διαθέσεις των τώρα υποψηφίων. Αν εκλεγεί ξανά ο Κόντος, λογικά θα έχουμε άμεση αντίδραση -έχει εκδηλωθεί σχετικά ο συγκεκριμένος. Αν έχουμε αλλαγή εξουσίας, θα περιμένουμε ως τον Γενάρη. Δυναμικά πάντα!