ΔΥΟ ΚΟΚΟΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ

Το εδιάβασα στην εφημερίδα την ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και πρέπει να στο πω, μου έκανε άσχημη εντύπωση. Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ δεξί χερί του ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟΥ, τα έσουρνε στο ΓΥΝΑΙΚΟΓΙΑΤΡΟ. Μη με ρωτάτε πάλι για ονόματα λες και δεν ξέρετε. Μια χαρά τους ξέρετε: ο ένας κρατάει το φαρμακείο και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και ο άλλος έχει μια ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ του τα μάζεψε και του τα έχωσε και εγώ πως θλίβομαι με κάτι τέτοια, ολόκληρος ΠΡΟΕΔΡΟΣ και αντί να υπερασπίζεται το έργο του να τα βάζει με κάποιον υποψήφιο που πάει για αντιπολίτευση και όχι για να του φάει το ΔΗΜΟ. Θα του φάει ψήφους όμως θα μου πεις και μάλιστα όχι σ'εκείνον, αλλά σε όλο το ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ.

Εγώ όμως στεναχωριέμαι γιατί ο ΓΥΝΑΙΚΟΓΙΑΤΡΟΣ παλιά, λέει, πως είχε κρεμάσει και πανό για τον φίλο του τον ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟ. Όχι πολύ παλιά δηλαδής, να... στις προηγούμενες εκλογές. Δεν το ανακάλυψα εγώ αυτό, αλλά ο ΓΥΝΑΙΚΟΓΙΑΤΡΟΣ που το έγραψε και στο BLOG του. Διαβάζω όμως όλη την απάντησή του και στεναχωριέμαι ακόμα πιο πολύ. Αυτοί κάνουν τα κοκόρια για τα ψηφαλάκια και τα διάφορα ιδανικά τους ας πούμε, ενώ εγώ βλέπω πως είναι ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ, έστω πάλαι ποτέ φίλοι, που τα χάλασαν στη μοιρασιά και τώρα ξεσυνερίζονται ο ένας τον άλλο. Τα παιχνίδια θυμάμαι στη γειτονιά, όταν ήμουν μικρός, και μαλώναμε ποιος θα μπει στην κάθε ομάδα. Τότε είδα πρώτη φορά κολλητούς μετά να μη μιλιούνται. Και κοίτα τώρα πράγματα: ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ τα λέει στο ΓΥΝΑΙΚΟΓΙΑΤΡΟ γιατί δεν ενέδωσε σε διαφορα ενωτικά καλέσματα παλιότερα και του ρίχνει ευθύνες που δεν έφερε μαζί του και τις αριστερές ψήφους. Από την άλλη, ο ΓΥΝΑΙΚΟΓΙΑΤΡΟΣ τώρα που τον είδε τον ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟ τι κουμάσι είναι, κατέληξε πως ήταν συνολικά "απών από τις κινητοποιήσεις του λαού της πόλης εναντίον της δεσποτικής διοίκησης" και τα λοιπά και τα λοιπά. Τότες δηλαδή που συζητούσε μαζί του για ενωτικά ψηφοδέλτια, αλλά ακόμα και πριν τέσσερα χρόνια που κρεμούσε το πανό στο ιατρείο του. Τότε δεν ήξερε, τώρα ξέρει.

Είπα για φίλους πριν; ΛΑΘΟΣ. Μάλλον εννοούσα ένα ζευγάρι που τώρα που χωρίζει, τα βγάζει όλα στη φόρα και στολίζουν ο ένας τον άλλο με όλα όσα καταπίναν τόσον καιρό. Είναι το σημείο που βγαίνουν οι κακίες και οι διαφορές, που κάποτε η αγάπη τις νικούσε, αλλά τώρα τα διαφορετικά συμφέροντα τις φέρνουν στο προσκήνιο. Πόσο θλιβερό. Αυτές οι ανταλλαγές κακιών όμως αλλάζουν και τις σχέσεις δια παντός. Εκτός αν ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ και ΓΥΝΑΙΚΟΓΙΑΤΡΟΣ ξανασυζητήσουν κάποτε σε άλλη βάση για ενωτικά ψηφοδέλτια πάλι. Από τις 8 Νοεμβρίου έχει ο ΘΕΟΣ...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αστείο είναι ότι ο φαρμακοποιός έχει τέτοιο μένος με το γυναικολόγο, που το άρθρο του είναι πληρωμένη καταχώρηση στο
Επιτέλους!!! Άκουσον - άκουσον: πλήρωσε ο άνθρωπος μόνο και μόνο για να χτυπήσει το γυναικολόγο.

Φιλαδελφεύς είπε...

Φαντάζομαι πως όλα τα άρθρα υποψηφίων στο Επιτέλους είναι πληρωμένες καταχωρήσεις. Δεν είναι όμως και τόσο παράδοξο: ο γυναικολόγος είναι εκείνος που θα αφαιρέσει πιθανές "ενωτικές" και συριζαίικες ψήφους, ακόμα και άλλους ανένταχτους της αριστεράς παροικούντες. Δεν νομίζω πως είναι προσωπική η έριδα που τους χωρίζει, απλώς ανατέθηκε στον φαρμακοποιό να κάνει αυτή την επίθεση, είτε λόγω του κοινωνικού προφίλ του είτε λόγω της προσωπικής του εμπειρίας και σχέσης με το γυναικολόγο, η οποία δύσκολα θα μπορούσε να αμφισβητηθεί.

Ένα θέμα όμως είναι ότι η απάντηση του γυναικολόγου δεν πείθει ούτε απαντάει επί της ουσίας σε κάποιες από τις κατηγορίες. Είναι θλιβερό, ακριβώς όπως το λέει ο κύριος Δήμαρχος. Κάνουν σαν ριγμένες γκόμενες. Φαίνεται πως το ήθος δεν περισσεύει εκατέρωθεν.

Γέρος είπε...

Δεν μας τα λένε καλά ούτε ο γιατρός ούτε ο φαρμακοποιός. Μήπως μαγειρεύεται τίποτα άλλο;

Πάντα ήμουν καχύποπτος μ'αυτές τις έντονες δήθεν προσωπικές κόντρες. Συμψηφίζουν θέσεις και μετεκλογικές ζυμώσεις συνήθως. Οψόμεθα όμως..

Ανώνυμος (για κάποιο λόγο) είπε...

Καθόλου ιδιότυπη και αυτή η κόντρα μιας και δεν είναι παρά τα συνήθη χαμηλά ήθη που συνδέονται άμεσα με τις προεκλογικές διαδικασίες στις δημοτικές εκλογές. Ο Βατίδης ρίχνει σφαίρες όπου μπορεί προκειμένου οι αναποφάσιστοι αριστεροί ψήφοι να μη να χαθούν.
Ο Μάλλιος παίρνει το ρόλο του άμεμπτου ιδεολόγου διεκδικώντας ένα άλλοθι αφέλειας. Όταν πριν 3,5 χρόνια ο Κόντος έβαζε υποφψηφιότητα για δήμαρχος, ο Μάλλιος παραδέχεται ότι κρέμασε μέχρι και πανό στο ιατρείο του. Γρήγορα όμως διαπίστωσε πως ήταν ένας άλλος Κόντος αυτός που βγήκε, ένας φορομπήχτης, ένας απών στους αγώνες πάντα κλπ. κλπ. Παλιότερα που είχε συνταχθεί με το συνδυασμό του Γρεντζελιά είχε όλη την καλή ενωτική πρόθεση, αλλά σύντομα σε δυο χρόνια κατάλαβε ότι ήταν ένας άλλος Γρεντζελιάς και την πάτησε και γι αυτό παραιτήθηκε από το συμβούλιο. Εμένα αυτό μου δείχνει δύο όψεις: είτε είναι κάποιος που αναζητά συνδυασμούς όψιμα για να συνεργάζεται και να έχει ένα πεδίο δράσης(έστω καλών προθέσεων-δεν θα διαφωνήσω),είτε είναι κάποιος αφελής που εμπιστεύεται εύκολα πρόσωπα και μετά την πατάει γιατί του βγαίνουν αλλιώς.Θα ήθελα πολύ να πιστέψω τη δεύτερη περίπτωση, αλλά αν είναι έτσι τότε γεννιούνται πολλές απορίες:Πως να τον εμπιστευτεί κάποιος;Δεν γνωρίζει τι γίνεται στο βρώμικο χώρο της πολιτικής και του κυκλώματος μέσα και τριγύρω από το ΠΑΣΟΚ; Μόνο κατόπιν αορτής βγάζει τα συμπεράσματά του;Τι διάρκεια μπορεί να έχει το όραμά του για τον Δήμο δεδομένης αυτής της πολιτικής αφέλειας που τον χαρακτηρίζει;Έχει εμπιστευτεί τώρα τους σωστούς ανθρώπους ή πάλι θα αναθεωρήσει μόλις βγουν κι αυτοί σκάρτοι; Η πορεία του στα δημοτικά πεπραγμένα δείχνει περισσότερο περιχαράκωση παρά ένωση.Ελπίζω να είμαι λάθος. Έτσι κι αλλιώς κλίνω προς να υποστηρίξω το συνδυασμό του και την κίνηση που βρίσκεται πίσω του ανεξάρτητα από τις ενστάσεις που διατυπώνω.

Ανώνυμος είπε...

aparadektos o vatidis,to diabasa ki ego stin efimerida.ntropi,,as milisei gia ta dika tous kallitera,,,

στηρίζουμε Δύναμη Πολιτών είπε...

ΜΕ ΤΟ "ΓΙΑΤΡΟ" ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΗΘΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!!!

ΥΓ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ, ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...

Γέρος είπε...

Και στο διαταύτα;

κύριος Δήμαρχος είπε...

Εγώ τους βλέπω από μακριά και στεναχωριέμαι. Δεν είναι καινούρια αυτή η ιστορία στους μαθημένους στα αριστερά χωράφια. ΟΛΟ ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ..... Και απ'ό,τι φαίνεται, ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ μόνο για το ΘΕΑΘΗΝΑΙ........ ΟΛΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΑ......

Εγώ λέω πως ο ΓΥΝΑΙΚΟΓΙΑΤΡΟΣ με την απάντησή του τα έκανε λίγο θάλασσα και να ξέρεις πως έπεσε λίγο στα μάτια μου. Τσίμπησε από την επίθεση του ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ, αχ πόσο με στεναχώρησε κι αυτό, και αντί να εξηγήσει μας μπέρδεψε. Πιστεύω πως τη μίνι κόντρα την κέρδισε ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ. ΟΧΙ όμως και τις ΨΗΦΟΥΣ που θέλει από τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ........

Ανώνυμος είπε...

τα ίδια κουμάσια όλοι τελικά.ποιος θα κάνει τη διαφορά;